TÁJÉKOZTATÓ LÉGI ÉS FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL!

2021. augusztus 04, 06.

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén légi és földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

 

A légi kémiai védekezés 2021. augusztus 04-án a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában. Tartaléknapok: 2021. augusztus 5-6.

 

A földi kémiai védekezés 2021. augusztus 6-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2021. augusztus 7-8.

 

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

 

A lakosság részére javasolt intézkedések:

 

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízeket.

 

Szerocor Konzorcium
+36/62-438-239, e-mail: info@szempair.hu