Köszöntő

    Tisztelettel köszöntöm a Kedves Olvasót Dunaszekcső honlapján!

 

Ön most olyan településről szóló információkat szerezhet, amely Baranya megye északkeleti részén, három megye /Baranya, Bács-Kiskun, Tolna/ határán található. Pécstől való távolsága 55 km. A legközelebbi város Mohács, 15 km-re déli irányban. Rövid távon  elérhető még Baja illetve Szekszárd, egyaránt 34 km. Közúton történő megközelítése egészen kedvező, mert átszeli az 56. számú főközlekedési út. Távolsági autóbusszal az ország különböző pontjairól biztonsággal elérhető.
Fejlett intézményhálótattal, teljes infrastruktúrával rendelkezünk.
Kereskedelmi és vendéglátó üzleteink, gyógyszertár, üzemanyagtöltő állomás szolgálja ki a több mint kétezer helyi lakost illetve a nálunk járó vendégeket.
Legfőbb vonzerőnk a Duna. Alkalmas vízisportok űzésére és horgászatra. A horgászegyesület és a vadásztársaság lehetőséget nyújt a szabadidő tartalmas eltöltésére. Szállást a vendégváró egyesület tagjainál lehet igényelni.
A falu több pontján az 1970-es évek óta hétvégi házak épültek jelezve, hogy a pihenésre, kikapcsolódásra vágyó családok alkalmas helyszínt találtak.
Községünk a Mohács-Bóly Térségi Fehérborút Egyesület tagja, az utóbbi években termelt borokkal egyes gazdák jelentős sikereket értek el, termékeik keresettek.
Élénk a kulturális élet. A ?Dunaszekcsői Nyár? c., két hónapon át hétvégeken rendezett programokra már sokan felfigyeltek.
A személyes találkozás reményében is köszönöm figyelmét!

 

 Faller János
   polgármester