Előzzük meg a fagykárokat!

Egy kis odafigyeléssel elkerülhetőek a téli rendkívüli költségek (DRV.ZRT.  sajtóközleménye)

A fogyasztók és a víziközmű-szolgáltató közös érdeke a fagykárok megelőzése a téli időszakban. A hideg időjárás komoly károkat okozhat házi ivóvízhálózatokon. Az elfagyások leggyakrabban a kellő gondosság hiánya miatt következnek be, a fogyasztók gyakran nem fordítanak kellő figyelmet a vízmérőaknai illetve vízmérők megfelelő szigetelésére, és a folyamatosan nem használt ingatlanok víztelenítésére.

A felkészületlenség nemcsak kellemetlenséggel jár, hanem anyagilag is jelentős, ugyanis az elfagyott vízmérőcsere költsége a fogyasztót terheli, nem beszélve az esetlegesen kifolyt víz által okozott károkozásról. Kellő odafigyeléssel, néhány egyszerű lépéssel a jelentős anyagi károk megelőzhetők. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. felelős szolgáltatóként az alábbi hasznos tanácsokkal segíti fogyasztóit a fagykár megelőzésében:

1.       A vízmérőakna belső felületét, vagy a vízvezetéket és vízmérőt lássuk el nem nedvszívó szigeteléssel!

2.       Gondoskodjunk az aknatető résmentes záródásáról!

3.       A fokozott fagyvédelem különösen ajánlott az egy méternél nem mélyebb akna esetén, és a téli időszakban folyamatosan nem használt ingatlanok esetében!

4.       Gondoskodjunk a nyaraló, idényes felhasználási hely belső ivóvízhálózatának megfelelő víztelenítéséről, majd olvassuk le és jelentsük be a mérőállást!

5.       Rendszeres időközönként ellenőrizzük a vízmérőt és házi vezetékhálózatot!

A fenti tanácsok betartásával tehetünk azért, hogy ne terhelje pénztárcánkat váratlan költség a téli időszakban.