Árvízvédelmi gyakorlat Dunaszekcsőn!

Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Dunaszekcsői Önkormányzat, más szervekkel együttműködve 2021. október 09-én (szombat) délelőtt 08 órától árvízvédelmi és favágási gyakorlatot gyakorlatot tart Dunaszekcsőn!

 

Gyakorlati feladatok végrehajtása 3 helyszínen történik.

1. helyszín: Dunaszekcső, Alsó-Dunasor 11.  - ideiglenes védmű (nyúlgát) építés (műszaki irányító: Kovács Tibor a DDVIZIG képviselője).

2. helyszín: Dunaszekcső, Alsó-Dunasor 12. - szivattyúzási feladatok végzése (kárhely-parancsnok: Laduver Albert, ÖTE Majs elnöke).

3. helyszín: Dunaszekcső, Lánka patak 0+150 - 0+160 kmsz közötti szakaszon - veszélyes fák kivágása alpintechnika alkalmazásával. Ezen a helyszínen már 09:15-kor megkezdődik a feladat végrehajtás (kárhely-parancsnok: Horváth Etele tű. alezredes, tűzoltó parancsnok)

A gyakorlatra való tekintettel kérjük az Alsódunasor lakóit, hogy szíveskedjenek az utcát szabadon hagyni, gépjárműveikkel, utánfutóikkal, egyéb járműveikkel a jelzett időben máshol parkolni a feladatok gördülékeny elvégzése érdekében.

Az esemény során az iskola előtti területet és a Piacteret is igénybe veszik, azt is kérjük szabadon hagyni.

A gyakorlat során a Katasztrófavédelem, a Tűzoltóság, a Polgárőrség és egyéb mentőszervezetek járművei, valamint védekező erői jelennek meg a településen.

 

Kérem, őrizzék meg nyugalmukat, az esemény nem veszélyezteti a lakosság biztonságát!

 

Dunaszekcső Község Önkormányzata

 

GYAKORLAT!