Ifjúsági Közösségi Tér felújítása a Művelődési Házban!

                                            

 

 

 

DUNASZEKCSŐ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

 

 

A Projekt címe:                       "IFJÚSÁGI KÖZÖSSÉGI TÉR FELÚJÍTÁSA"

 

A Projekt azonosítója:            1936978074

 

 

Dunaszekcső Községi Önkormányzat 2018.06.15.-én támogatási kérelmet nyújtott be a Csele-Borza Völgye Egyesület - Természeti és épített környezet fejlesztése című, VP6-19.2.1.-16-8.4.1-17 kódszámú felhívásra. A projekt célja a település Művelődési Házának tetőterében elhelyezkedő Ifjúsági Közösségi Tér felújítása volt. A település Ifjúsági Közösségi Tere meghatározó kulturális pont, melynek fejlesztése a vidéki területek élhetőbbé, vonzóbbá tételét szolgálja.

 

2019. augusztusában a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Csele-Borza Völgye Egyesület támogatásra érdemesnek ítélte a támogatási kérelmet. A beruházás teljes összege bruttó 5 974 878,- Ft a Támogatói Okirat szerint, melyből az elnyert, vissza nem térítendő támogatási összeg: 4 527 702,- Ft, az elszámolható költségekre jutó 85 %-os támogatás intenzitás mellett. A támogatást az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

A  beruházás helyszíne:

7712 Dunaszekcső, Kossuth Lajos utca 33.

A projekt tervezett befejezési dátuma. 2020.11.30.

 

A projekt tárgyát képező Ifjúsági Közösségi Tér elavult állapotban van, teljes körű felújításra szorul.

A beruházás az alábbiak szerint történik meg:

Tetőfedés: Az épület tetőfedése cserére kerül, a meglévő szabvány pala tetőfedés helyett új piros cserép fedés készül, új lécezéssel, párafékező fóliaterítéssel. A szelemenek, szarufák a szükséges mértékig, (előreláthatóan 10 %) cserére, javításra szorulnak. A tetőlécezés és az ellenlécezés a teljes felületen történik. Az ereszdeszkázás gyalult, hornyolt deszkával történik.

 

Bádogozás: A tönkrement függőeresz és lefolyócsatornák a hajlatbádogokkal együtt elbontásra kerülnek, és új függőeresz, lefolyó csatorna, valamint hajlatbádog készül horganyzott acéllemezből.

 

Nyílászárók: a tetőtéri fa típusú nyílászárók ( 4 db ) elbontásra kerülnek, és fa tetőtéri ablakok kerülnek beépítésre válogatott fenyőből, rétegragasztott tokkal, szárnnyal, középső tengely körül felső vagy alsó kilinccsel nyíló beépített szellőzőnyílással, alumínium külső borítással.

 

A fejlesztés célja az épület tetőterének esztétikus, praktikus felújítása, amely alkalmas lesz arra, hogy az épület állapotát megőrizze, az időjárási viszontagságoktól pedig megvédje, valamint a továbbiakban is színvonalas módon szolgálhassa a település közösségi eseményeinek, ifjúsági összejövetelinek megvalósítását.

 

A projekt a fentebb hivatkozott pályázati felhívás alapvető céljaihoz igazodik, a vidéki térségekben élő emberek életminőségének javítását szolgálja, illetve a vidéki települések vonzóbbá tételéhez is hozzájárul.

 

A projekt a célkitűzéseknek megfelelően 2020. november 30.-ra befejeződött. Megtörtént a tárgyi beruházás befejezése, lezajlott a műszaki átadás-átvételi eljárás.

 

 

Dunaszekcső, 2020. november 30.