Játszóudvar az Óvodában!

 

Befejezéséhez közeledik az óvoda udvarának fejlesztése, melynek keretében mozgáskultúrát, mozgásfejlődést segítő, mozgásigényt kielégítő kültéri játszóeszközök kerültek beszerzésre.

Az Óvoda játszóudvarának tereprendezése után megkezdődött a játszótéri eszközök beépítése.

A Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Óvoda udvar című, MFP-OUF/2019 kódszámú felhívás alapján Dunaszekcső Községi Önkormányzat, mint támogatást igénylő 5 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A játszóeszközök beépítése után ütéscsillapító gumiszőnyeg kerül a talajra a biztonság érdekében.

A projekt során 1-1 db fészekhinta, vitorlás homokozó, babaház és csillagvár (hintával) került beszerzésre.

A fejlesztés segíti a kisgyermeket nevelő családok életét, a hátrányos helyzetű gyermekek minél korábbi életkorban történő korai megsegítését, illetve az önkormányzatok óvodai szolgáltatás ellátási kötelezettségének teljesítését.  Megvalósul a vidéki kistelepüléseken élő gyermekek egészséges testi és lelki fejlődése. A pályázatból létrehozott játszóudvarok, fejlesztő eszközök hozzájárulnak, hogy a kisgyermekek fejlődési lehetőségei javuljanak, így a vidéki élet vonzóbbá váljon a családok számára.

A beruházást környezettudatos módon folytattuk le: környezetbarát technológiákat és anyagokat vásároltunk. Az eszközbeszerzés során előnyben részesítettük a többfunkciós, kopásálló, kevésbé amortizálódó termékeket.